Gerdanlı Düğün Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdanlı Düğün ÇorbasıGerdanlı Düğün Çorbası Tarifi - Gerdanlı Düğün Çorbasının Yapılışı - Gerdanlı Düğün Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler 100 gram kuzu gerdanı (haşlanarak pişirilmiş ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenmiş) 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı yoğurt Yarım yumurta sarısı 1/8 limonun suyu 1 çay kaşığı tereyağı yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı 1 Gerdanı haşladığınız suyu tencereye süzün Ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakın 2 Başka bir kapta un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyunu karıştırıp bulamaç yapın 3 Bu harca, kaynamakta olan sudan birkaç kaşık karıştırıp, yavaş yavaş tencereye ekleyin 4 Tuz ilave edin Çorbanın tadını kontrol ederek ocaktan alın Çorba servis kabına, önce didiklenmiş etleri alın 5 Ardından çorbayı ilave edin Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, tozbiberi ekleyin 6 Çorbanın üzerine hafifçe gezdirip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|