![]() |
Gerdanlı Düğün Çorbası
Gerdanlı Düğün Çorbası Tarifi - Gerdanlı Düğün Çorbasının Yapılışı - Gerdanlı Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler 100 gram kuzu gerdanı (haşlanarak pişirilmiş ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenmiş) 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı yoğurt Yarım yumurta sarısı 1/8 limonun suyu 1 çay kaşığı tereyağı yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı 1. Gerdanı haşladığınız suyu tencereye süzün. Ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakın. 2. Başka bir kapta un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyunu karıştırıp bulamaç yapın. 3. Bu harca, kaynamakta olan sudan birkaç kaşık karıştırıp, yavaş yavaş tencereye ekleyin. 4. Tuz ilave edin. Çorbanın tadını kontrol ederek ocaktan alın. Çorba servis kabına, önce didiklenmiş etleri alın. 5. Ardından çorbayı ilave edin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, tozbiberi ekleyin. 6. Çorbanın üzerine hafifçe gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.