Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bunbarlı, çorbası, işkembe

Bunbarlı İşkembe Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bunbarlı İşkembe Çorbası



Bunbarlı İşkembe Çorbası Tarifi - Bunbarlı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır - Bunbarlı İşkembe Çorbası Malzemeleri


600 gr dana işkembesi

2 tane bunbar

16 bardak su

2 kahve fincanı sirke

8 diş sarımsak

30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)

1 çorba kaşığı kırmızı biber

tuz 1 çorba kaşığı


Büyük bir tencereye su, tuz, temiz ve küçük doğranmış bunbar, iyice temizlenmiş işkembe konarak tencere ateşe oturtulur Delikli kepçe ile köpükler alınır

Böylece tencere 5 - 6 saat hafif ateşte bırakılmalı ve işkembeler yumuşayınca ateşten indirilmeli, suyu ölçülmelidir Çorbanın suyu daima 9 bardak olmalıdır

İşkembeler pişince tencereden çıkarılır, çok küçük parçalar halinde doğranır ve yeniden tencereye konulur Bir taşım daha kaynatılır Üzerine hemen doğulmuş sarımsak ve sirke dökülür

Ayrıca küçük bir tavada yağ kızdırılarak kırmızı biber katılır ve çorba kâsesine boşaltılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.