Tavuklu Çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu ÇorbaTavuklu Çorba Tarifi - Tavuklu Çorba Nasıl Yapılır - Tavuklu Çorba MalzemeleriMalzemeler: 2 tane yavuk but 1,5 su bardağı yoğurt (kıvamı suluysa daha fazla) 1 kahve fincanı un 5-6 diş sarımsak (ezilmiş) 1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu (haşlama suyu ve normal su karıştırılabilir) 1 su bardağı haşlanmış nohut tuz zeytinyağı+nane Yapılışı: Tavuk butlarını tencereye alın, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyup haşlayın Haşlanınca tavukları alın, etlerini iri didin, Tenceredeki suyu süzerek ölçün 5 su bardağı çıkmazsa üzerini normal suyla tamamlayın Başka bir tencereye yoğurdu ve unu alın, çırpın Tavuk suyunu ve ezilmiş sarımsakları ilave edin, karıştırın Kaynatın Kaynayan karışıma haşlanmış nohut ve tavuk etlerini alın Çorba koyu geldiyse biraz sıcak suyla kıvamını ayarlayın 15 dakika kaynatın, ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın Çorbanın üzerine ısıtılmış yağa attığınız naneyi gezdirin ve servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|