Ürütlü Çorba - Alanya Yöresel Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ürütlü Çorba - Alanya Yöresel ÇorbasıAlanya Yöresel Ürütlü Çorba - Ürütlü Çorba Hakkında - Ürütlü Çorba Tarifi - Ürütlü Çorba Nasıl Yapılır Malzemeler * yarım su bardağı nohut (haşlanmış) * pulbiber * yarım su bardağı pirinç * tuz * 1 yemek kaşığı salça * karabiber * 1 tavuk budu (didiklenmiş) * 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı * 4-5 su bardağı su * Ürütleri için: 1 avuç kıyma, 1 tatlı kaşığı domates salça, tuz, karabiber * 1 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı un * kuru nane Yapılışı Kıymayı,salça ve baharatları karıştırıp yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler yapın Tencereyi ocağa koyun Sıvı yağı ekleyin Köfteleri kızartın Unu ve salçayı ekleyin Kavurun 4-5 bardak kaynamış su ekleyin (Yavuk suyu da olabilir) Pirincini ilave edin 10 dakika sonra haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavuk eti ekleyin Baharatlarını, tuzunu, limon suyunu ekleyin 5-10 dakika sonra çorbamız hazırdır Alanya'nın yöresel lezzetlerindendir Genellikle düğünlerde yapılır Külüklü çorba, hülüklü çorba gibi çeşitli isimleri de vardır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|