İrmikli Omlet |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli OmletMalzemeler: 375 ml süt 85 gr irmik 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Adaçayı 25 gr tereyağı Kızartmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1-Tencerede sütü kaynatın İçine tereyağı ve irmiği ekledikten sonra devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin 2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın 3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın Buzdolabında sertleşmesi için bekletin 4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin Tavaya tereyağını ve adaçayını alarak önlü arkalı kızartın Sotelenmiş sosis ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|