![]() |
İrmikli Omlet
Malzemeler:
375 ml süt 85 gr irmik 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Adaçayı 25 gr tereyağı Kızartmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1-Tencerede sütü kaynatın. İçine tereyağı ve irmiği ekledikten sonra devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin . 2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın. 3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Buzdolabında sertleşmesi için bekletin. 4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin. Tavaya tereyağını ve adaçayını alarak önlü arkalı kızartın. Sotelenmiş sosis ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.