Sıcak Şarap |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak ŞarapMalzemeler: 1 litre kırmızı şarap (“Nevzade” ) 15 adet küp şeker Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır) 6 adet Karanfil Yarım limon Yarım portakal 1 elma 1 bardak su Yapılışı: 1- Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin, içlerini de dilimleyip şaraba katacağız 2- Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde orta boy bir sütlük varsa harika olur) 3- Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır) 4- Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte biraz daha ısıtın Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun 5- İçine de bir dilim limon ya da portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|