![]() |
Havuçlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Pilav1 adet orta boy havuç 2 su bardağı pirinç (baldo) 3 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet et bulyon yada tuz Yapılışı : 1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin ![]() 2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ![]() ![]() 3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun ![]() ![]() 4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|