Bademli Kıyma Kavurma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kıyma KavurmaBademli Kıyma Kavurma =Malzemeler= 500 gr kıyma Bir çorba kaşığı bitkisel yağ Yarım bardak ikiye ayrılmış badem Yarım bardak ince kıyılmış kuru soğan Yarım bardak et suyu Tuz Yarım kahve kaşığı sarımsak tozu Çeyrek kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı kuru nane 1 orta boy domates 10-15 adet irice ıspanak yaprağı =hazırlanışı= Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, altın rengi olana kadar kavurun Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın Çentilmiş soğanları aynı tavaya koyun Pembeieştirin Kıymayı ilave edin Suyunu salıverip çekmesini bekleyin Sonra yarım bardak et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin Badem, limon suyu ve kuru naneyi katın Bir kez karıştırıp, ateşten alın Bir servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|