|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| antep, etimek, fasülyeli, kebabı, patlıcanlı, pilav, tatlısı, taze, vişneli |
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısıPATLICANLI ANTEP KEBABI Malzemeler: - 1 kg patlıcan - 200 gr kıyma - 1 adet soğan - 1 çorba kaşığı salça - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - maydanoz - karabiber - tuz Yapılışı: Soğan maydanoz, tuz ve karabıber ile kıymayı yoğurun Bir tepsiyi yağlayın Halka halka kestiğiniz patlıcanların arasına kıymalı harç koyup fırına verin Afiyet olsun TAZE FASULYELİ PİLAVMalzemeler: - 300 gr taze soğan - 1 adet soğan - 1 su bardağı pirinç - 2,5 su bardağı su - ½ çay bardağı zeytinyağı - karabiber - tuz Yapılışı: Fasuleyeleri küçük küçük doğrayın Soğanı doğrayın ve bütün malzemeleri tencereye koyun Pilavın demlenmesini bekleyin Servis yapın![]() Afiyet olsun VİŞNELİ ETİMEK TATLISI Malzemeler: - 1 paket etimek - 200 gr vişne reçeli - 1 su bardağı su MUHALLEBİSİ İÇİN - 4 çorba kaşığı pirinç unu - 2 çorba kaşığı nişasta - 5 çorba kaşığı şeker - 2 su bardağı süt - 4 top dondurma - 1 paket vanilya - 1 su bardağı su Yapılışı: Muhallebi için gereken malzemleri bir tencerede karıştırıp pişirin vişne reçelini su ile sulandırın ve etimekleri içine koyun muhallebiyi üzerine koyup dondurma ekleyin![]() Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|