![]() |
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı
PATLICANLI ANTEP KEBABI
Malzemeler: - 1 kg patlıcan - 200 gr kıyma - 1 adet soğan - 1 çorba kaşığı salça - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - maydanoz - karabiber - tuz Yapılışı: Soğan maydanoz, tuz ve karabıber ile kıymayı yoğurun.Bir tepsiyi yağlayın. Halka halka kestiğiniz patlıcanların arasına kıymalı harç koyup fırına verin. Afiyet olsun. TAZE FASULYELİ PİLAV Malzemeler: - 300 gr taze soğan - 1 adet soğan - 1 su bardağı pirinç - 2,5 su bardağı su - ½ çay bardağı zeytinyağı - karabiber - tuz Yapılışı: Fasuleyeleri küçük küçük doğrayın. Soğanı doğrayın ve bütün malzemeleri tencereye koyun. Pilavın demlenmesini bekleyin. Servis yapın. Afiyet olsun. VİŞNELİ ETİMEK TATLISI Malzemeler: - 1 paket etimek - 200 gr vişne reçeli - 1 su bardağı su MUHALLEBİSİ İÇİN - 4 çorba kaşığı pirinç unu - 2 çorba kaşığı nişasta - 5 çorba kaşığı şeker - 2 su bardağı süt - 4 top dondurma - 1 paket vanilya - 1 su bardağı su Yapılışı: Muhallebi için gereken malzemleri bir tencerede karıştırıp pişirin. vişne reçelini su ile sulandırın ve etimekleri içine koyun.muhallebiyi üzerine koyup dondurma ekleyin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.