ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168335)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 03:27 AM

patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı
 
PATLICANLI ANTEP KEBABI


Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz

Yapılışı:
Soğan maydanoz, tuz ve karabıber ile kıymayı yoğurun.Bir tepsiyi yağlayın. Halka halka kestiğiniz patlıcanların arasına kıymalı harç koyup fırına verin.
Afiyet olsun. TAZE FASULYELİ PİLAV

Malzemeler:
- 300 gr taze soğan
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- karabiber
- tuz Yapılışı:
Fasuleyeleri küçük küçük doğrayın. Soğanı doğrayın ve bütün malzemeleri tencereye koyun. Pilavın demlenmesini bekleyin. Servis yapın.
Afiyet olsun.
VİŞNELİ ETİMEK TATLISI


Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 200 gr vişne reçeli
- 1 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 4 top dondurma
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su Yapılışı:
Muhallebi için gereken malzemleri bir tencerede karıştırıp pişirin. vişne reçelini su ile sulandırın ve etimekleri içine koyun.muhallebiyi üzerine koyup dondurma ekleyin.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.