Kirazlı Milföy Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Milföy TatlısıKirazlı Milföy Tatlısı Milföy Tatlısı - Kirazlı Milföy Pastası 6 kare milföy hamuru 1 yumurta akı 3 çorba kaşığı süt Kirazlı sos için: 600 gr kiraz Yarım su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 1 su bardağı su Labneli krema için: 3 paket labne peynir 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı nişastaKirazlı milföy pasta hazırlanışı Kirazlı milföy pasta: Milföy hamurlarını merdane ile inceltin Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin Soğumaya bırakın Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın (Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz) Kremayı hazırlamak için; sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin Kremayı sıkma torbasına alın 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın Afiyet olsun Kirazlı milföy pasta artık hazır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|