![]() |
Kirazlı Milföy Tatlısı
Kirazlı Milföy Tatlısı
Milföy Tatlısı - Kirazlı Milföy Pastası 6 kare milföy hamuru 1 yumurta akı 3 çorba kaşığı süt Kirazlı sos için: 600 gr kiraz Yarım su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 1 su bardağı su Labneli krema için: 3 paket labne peynir 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı nişastaKirazlı milföy pasta hazırlanışı Kirazlı milföy pasta: Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün. Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin. Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın. Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın. (Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz.) Kremayı hazırlamak için; sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin. Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin. Kremayı sıkma torbasına alın. 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin. Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın. Afiyet olsun. Kirazlı milföy pasta artık hazır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.