Açma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma




Açma:
3 tepsi (30-34 adet arası)

Malzemeler:
  • 3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
  • üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
Hazırlanması:
[*] Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritinasla metal bir kaşıkla karıştırmayın Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın[*] En son ununu koyun Yumuşak bir hamur olmalı Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın Üstüne de yağ sürün Bırakın mayalansın[*] İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun Sabaha kadar mayalansın hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin) Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin[*] Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur[*] Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var Onu da kullanıbilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.