Açma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
AçmaAçma: 3 tepsi (30-34 adet arası) Malzemeler:
[*] Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritinasla metal bir kaşıkla karıştırmayın Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın[*] En son ununu koyun Yumuşak bir hamur olmalı Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın Üstüne de yağ sürün Bırakın mayalansın[*] İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun Sabaha kadar mayalansın hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin) Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin[*] Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur[*] Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var Onu da kullanıbilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|