Azerbaycan Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azerbaycan Pilavı



Malzemeler

2bardak pirinç

1kg iç bakla

60gr margarin

5kaşık sıvıyağ

1tatlı kaşığı un

4,5bardak sıcak su

½ limon

tuz



60gr margarini bir kapta kızdırmadan eritin; içine iç baklayı, unu, limon suyunu ve 1,5bardak ılık suyu katıp 40dk haşlayın Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın, ardından sıvıyağı kızdırıp pirinci 10dk karıştırarak kavurun Ardından baklaları buraya ekleyin ve kalan suyu katın Pilav suyunu çekene kadar pişirip 15dk dinlendirdikten sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.