Şaraplı Ayva Tatlısı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaraplı Ayva Tatlısı TarifiMalzemeler 1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva 1 adet limon 4 çay bardağı kırmızı şarap (veya) 4 çay bardağı beyaz şarap 1 çay bardağı vişne şurubu 1 çay bardağı krema (veya)1 çay bardağı krem şanti Yarım su bardağı toz şeker 1 kök tarçın Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 0 Tarifi Yazdır Yapılışı Ön hazırlık olarak, ayvaları ovuştura ovuştura yıkayıp dilimleyin Ve, çekirdek yataklarını çıkarın Beri yanda, şarabı derin bir tencereye boşaltın Toz şeker, 1 kök tarçın ve 1 limonun suyunu katarak kaynatın Tatlının şurubu kaynadıktan sonra, ayvaları ilâve edin Ve, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin Ayvalar yumuşayınca, şuruptan çıkarıp yayvan bir servis tabağına dizin Tencerede kalan şurubu harlı ateşte iyice kaynatın Koyu kıvamlı bir sos olunca, hemen servis tabağındaki ayvaların üzerine dökün Krem şanti veya krema ile süsleyerek ikram edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|