Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi - Havuçlu Şehriye Çorbası Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi - Havuçlu Şehriye Çorbası Yapılışımalzemeleri 1 havuç Yarım su bardağı tel şehriye 1 soğan 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 15 gr tereyağı 1 yemek kaşığı un 6 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz Yarım limonun suyu Tuz Karabiber Havuçlu şehriye çorbası hazırlanışı Havuçlu şehriye çorbası: Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun Tereyağını ekleyip eritin Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun Sıcak su ile rendelenmiş havucu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Çorbayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|