Dolamanlı Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolamanlı Bulgur PilavıYeşil Biber 2 Adet 50 Gr Domates 1 Adet Zeytin Yağı Yarım Çay Bardağı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Dolaman Mantarı 4 Adet Tavuk ve Koyun Eti 1 kg Kuru Soğan 1 Adet Duru Başbaşı Bulgur 2 Su bardağı Kaynayan Su 4 Su bardağı Tuz 2 Çay kaşığı Yayvan bir tavada ince doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış dolamanlar kavrulur 2dk sonra ince doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilip karıştırılır 2 dk sonunda bulgur ilave edildikten hemen sonra kısık ateşte tuz ve kaynamış su dökülerek bulgurlar göz göz olana kadar pişirilir 20 dk dinlendikten sonra karıştırılarak servise sunulur![]() Not: isteğe bağlı alarak maydanozla servis yapılır ![]() Şafak UYSAL |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|