![]() |
Gece Düş/tü-N Çığlığımda-N Gel ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gece Düş/tü-N Çığlığımda-N Gel !Gece Düş/tü-N Çığlığımda-N Gel ! Bir yıldızın daha Saçlarını tutuşturdu Gece Siyah entarisini kuşandığında Patladı krater ağzından susku Serpildi toprağa Ölüme yattı cismim Ruhum firarda Ki ölmeden yapamazdı Her defasında ![]() Düş/tü-n Yokluğunda Ruhuma vururdu Topyekün acımasız orduları En korkunç silahlarıyla Can boşluğuma yediğim süngüleri saymadım! ![]() Direndim! Yüksek kaldırımlardan düşerdi sesim Sessizliğin koynuna "Avuçlarım buz kesiği" Zemheri yerleşmiş dudak ucuma ![]() Çığlığımdan Sessiz bir çığlık olur bazen Nefes aldırmaz ruhuna acı Kulakları sağır edercesine İner geceden Prangalar hesapsızca ruhları ![]() Bin parçaya bölünür de kurtulamazsın! ![]() ![]() Şehrin siyahını kefenleyince güneş Avuçlarına bırakır yıldızları Martılar kalkar Çığlık çığlığa tüm limanlardan Uyur uyanık adımlarsın yine soğuk sokağı ![]() Gel Sabah yeli gibi sokul yanıma Usulca öp gözlerimden, Su perileri uyansın mutluluktan Gözyaşı ırmağımda Çağla Yıldızlar gitmeden gel Güneş gibi sıcak Çiy gibi sessiz Gölgesiz ![]() Kaldır bütün mesafeleri aradan Çırılçıplak gel Ihlamur kokularıyla Sokul canıma Özledim! İliş ateş böceklerinin kanatlarına Şiir ol Gel! Otur dudaklarıma Bin yıl da kalkma ![]() (Ölmek yeğdir sevgi yoksunluğunda) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|