![]() |
Gece Düş/tü-N Çığlığımda-N Gel !
Gece Düş/tü-N Çığlığımda-N Gel !
Bir yıldızın daha Saçlarını tutuşturdu Gece Siyah entarisini kuşandığında Patladı krater ağzından susku Serpildi toprağa Ölüme yattı cismim Ruhum firarda Ki ölmeden yapamazdı Her defasında. Düş/tü-n Yokluğunda Ruhuma vururdu Topyekün acımasız orduları En korkunç silahlarıyla Can boşluğuma yediğim süngüleri saymadım!. Direndim! Yüksek kaldırımlardan düşerdi sesim Sessizliğin koynuna "Avuçlarım buz kesiği" Zemheri yerleşmiş dudak ucuma. Çığlığımdan Sessiz bir çığlık olur bazen Nefes aldırmaz ruhuna acı Kulakları sağır edercesine İner geceden Prangalar hesapsızca ruhları. Bin parçaya bölünür de kurtulamazsın!.. Şehrin siyahını kefenleyince güneş Avuçlarına bırakır yıldızları Martılar kalkar Çığlık çığlığa tüm limanlardan Uyur uyanık adımlarsın yine soğuk sokağı. Gel Sabah yeli gibi sokul yanıma Usulca öp gözlerimden, Su perileri uyansın mutluluktan Gözyaşı ırmağımda Çağla Yıldızlar gitmeden gel Güneş gibi sıcak Çiy gibi sessiz Gölgesiz. Kaldır bütün mesafeleri aradan Çırılçıplak gel Ihlamur kokularıyla Sokul canıma Özledim! İliş ateş böceklerinin kanatlarına Şiir ol Gel! Otur dudaklarıma Bin yıl da kalkma. (Ölmek yeğdir sevgi yoksunluğunda) |