Pazı Yaprağında Piliç Kapama |
03-12-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pazı Yaprağında Piliç KapamaPazı Yaprağında Piliç Kapama 4 kişilik Malzeme: 8 adet baget piliç 16 adet pazı yaprağı 1 adet havuç 2 adet taze patates 8 adet arpacık soğan Yarım çay kaşığı köri 4 adet yeşil soğan Yarım demet dereotu Yarım çay kaşığı Tane karabiber Yarım çorba kaşığı un 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı su Tarifi Piliç butlarını 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağında hafifçe kızartın Pazı yapraklarını hafifçe haşlayın Butları pazı yapraklarıyla sarın Yeşil soğanları but sarmalarına dolayın Tencereye kalan sıvıyağı alın Dereotunu kıyın Havuç ve patatesi yıkayıp, doğrayın Tencereye havuç, patates, soğan, dereotu, karabiber ve köriyi ilave edin Üzerine suyu ekledikten sonra ağır ateşte 30-35 dakika kadar pişirin Pişirme işleminin bitmesine yakın un ilave edin ve sosun kıvam almasını sağlayın Soğumadan servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|