Reyhanlı Yarma Çorbası |
11-12-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Reyhanlı Yarma ÇorbasıReyhanlı Yarma Çorbası 2 kişilik Malzeme: 200 gr yoğurt 100 gr yarma buğday 1 tutam reyhan otu Tuz Karabiber 15 gr tereyağ Sosu İçin : 3 çorba kaşığı zeytinyağı 5 dal Taze nane Tarifi Yarma buğdayları bir gece önceden suda bekletin Suyunu süzdürün Tencerede bol su ile haşlayın Ocaktan alın Yoğurdu yarma buğdayın haşlama suyu ile istediğiniz kıvamda çırparak sulandırın İçine tuz, karabiber ve haşlanmış yarma buğdayları ilave edin Birkaç taşım kaynatıp teremağı ilave edin Ocaktan alın Sos için zeytinyağı ile taze naneyi blenderde iyice ezin Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Sos ve reyhan ile sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|