![]() |
Aperatifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() AperatiflerKARNIBAHAR MÜCVERİ ![]() KARNABAHAR MÜCVERİ: 1 kase karnabahar 1 pırasa 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 2 yumurta alabildiği kadar un tuz, karabibr pulbiber Kızartmak için: sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Pırasayı ince olarak kesin ![]() Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın ![]() Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin ![]() Üzerine 2 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 tutam maydonoz,1 tutam dereotu,tuz,karabiber,pulbiber ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın ![]() Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın ![]() Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın ve yoğurtla beraber servis edin ![]() MERCİMEK KÖFTESİ ![]() 1MALZEMELER: su b ![]() 1 su b ![]() 1 çorba k ![]() 1 soğan 1 limon 1 tutam maydonoz 2 sap taze soğan kıvırcık zeytinyağı tuz,karabiber kimyon HAZIRLANIŞI: mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b ![]() ![]() mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b ![]() şişmeye bırakılır ![]() ![]() bu sırada soğan ve maydanoz doğranır ![]() ![]() mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek karıştırılır ![]() ![]() servis edilir ![]() PATSO · ![]() PATSO: 5 sosis 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 soğan tuz,kekik 5 sandviç ekmeği 2 patates amerikan salatası için: 2 patates 1 çay b ![]() 1 havuç 4-5 tane kornişon turşu mayonez Ekmeği için: 5 su b ![]() 1 p ![]() 1 çay b ![]() 1 çorba k ![]() 1 çay k ![]() HAZIRLANIŞI: Ekmeği için karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın ![]() Üzerine 1 paket yaş maya alın ![]() süt 1 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ekleyerek bir hamur elde edin ![]() dizin ![]() ![]() Amerikan salatası için 2 adet patatesi ve 1 adet havucu haşlayın ![]() ![]() Üzerine bezelyeyi ilave edip karıştırın ![]() Sosu için tereyağını tavaya alın üzerine küp kesilmiş soğanı ilave edin ![]() sosisi ilave edin ![]() Sandviç ekmeklerine amerikan salatasısnı sürün ![]() sosisli sosu ile edin üzerine ketçap ve mayonez ile servis edin ![]() PATATES YELKENLİSİ · ![]() PATATES YELKENLİSİ 3 patates kıvırcık kaşar peyniri havuç domates HAZIRLANIŞI: 3 adet patatesi aliminyum folyoya sarıp fırına verin ![]() Fırından çıktıktan sonra ortadan 2'ye kesin ![]() ve havuç rendesi serpin ![]() ![]() PIRASALI KIYMALI LAZANYA ![]() PIRASALI KIYMALI LAZANYA: 1 yaprak lazanya hamuru 2 pırasa 1 domates 3 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 150 gr ![]() 125 gr ![]() ![]() Beşamel sos için: 2 ç ![]() ![]() 2,5 su b ![]() zeytinyağı tuz,karabiber muskat HAZIRLANIŞI: Pırasaları ince olarak kesin ![]() Kıymayı tavaya alın ve kavurun ![]() Kıymanın üzerine pırasaları ekleyin Üzerine küp kesilmiş domatesi,3 diş sarımsağı 1 tutam ince kesilmiş maydonozu ilave edin ![]() Beşamel sos için tavaya 2 çorba kaşığı unu alın ![]() ![]() ![]() Üzerine zeytinyağı,tuz,karabiber ve muskatı ekleyin ![]() Fırın kabına ilk önce pırasalı harçtan koyun üzerine kaşar rendesi üzerine beşamel sostan dökün ![]() Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ![]() En üstüne beşamel sos ve kaşar peynir rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin ![]() PIRASA MÜCVERİ ![]() PIRASA MÜCVERİ: yarım kg pırasa 2 yumurta 1 çay b ![]() 1 tutam maydanoz alabildiği kadar un tuz,karabiber sosu için: 3 çorba k ![]() 3 diş sarımsak sıvıyağ tuz HAZIRLANIŞI: Pırasaları çok ince olarak kesin ![]() Tavada pırasaları soteleyin ![]() kabına alın üzerine 2 adet yumurtayı kırın ![]() Üzerine beyaz peyniri,1 tutam maydonozu ve alabildiği kadar un ilave edin ![]() ![]() tavaya mücverden dökün ve kızartın ![]() Sosu için tavaya sıvıyağı alın ![]() biber püresi ve 3 diş sarımsağı ilave ederek bir sos elde edin ![]() Servis tabağına pırasalı mücverleri alın üzerine sosu dökerek servis edin ![]() BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA KATLARI · ![]() MALZEMELER: 8 parça milföy hamuru 1 poşet kremşanti 1 çay b ![]() 3 çorba k ![]() 3 çorba k ![]() 1 kase böğürtlen 12 adet bitter madlen çikolata HAZIRLANIŞI: Tepsi yağlanır ![]() ![]() çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir ![]() fırına gönderilir ![]() ![]() pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırındana lınarak üzerine çikolata sürülür ![]() ![]() krem şanti ve labne karıştırılır ![]() alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır ![]() milföyler 2'şer 2'şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir ![]() birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır ![]() KARNABAHAR KIZARTMASI ![]() MALZEMELER: 1 karnıbahar bulamac için: 1 şişe soda 2 yumurta 1 tatlı k ![]() alabidiği kadar un sosu için: 1 kase yoğurt 1 sap yeşil soğan 1 tutam maydonoz acı sos için: 1 çorba k ![]() 2 domates 1 acı kırmızı biber zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Karnabahar kızartması için ilk oarak bulamaç hazırlanır ![]() karıştırma kabına yumurtalar kırılır, üzerine soda dökülür ve salça da ilave edilerek bir güzel karıştırılır ![]() kızartılır ![]() ![]() maydanozlar ve soğanlar kıyılarak çırpılmış yoğurda eklenir ve karıştırılır ![]() acı sos için ise; domatesler doğranarak bir tavaya alınır, daha sonra biber salçası ve acı biber eklenir ![]() ![]() en son mısırlar da eklenerek ocaktan alınır ![]() ![]() KİREMİTTE MANTAR ![]() MALZEMELER: yarım kg mantar 2 çorba k ![]() tuz,karabiber kaşar peyniri HAZIRLANIŞI: Yarım kg mantar kiremite alınır ![]() taze çekilmiş karabiber eklenir ![]() dizilir ![]() ![]() eriyene kadar fırında pişirilir ![]() MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ ![]() MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ: 6 yaprak milföy hamuru marmelat pudra şekeri 1 yumurta akı HAZIRLANIŞI: Fırın tepsisini yağlayın üzerine milföy hamurlarını dizin ![]() kesin ![]() ![]() Milföylerin ortasına ilave edin ![]() akı sürerek kaptıp rüzgar gülü şeklini verin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin ![]() Fırından çıkartıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|