![]() |
Çay Saati |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çay SaatiPONPON ![]() ![]() HAZIRLANIŞI : HAMURUN HAZIRLANIŞI : ![]() Bir bardak suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın 4 yumurtayı içine teker teker yedirerek kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin ![]() ![]() Elde ettiğiniz hamuru elinizi sıvıyağa batırarak sıkıp sıkıp az yağlı tepsiye bırakın ![]() ![]() ![]() Tepsiyi vermeden önce fırını ısıtın(tam beş dakika önce)tutun fırını ısıtıp öyle verin tepsiyi PÜF NOKTASI:FIRIN HİÇ AÇILMAYACAK…TAKİ PİŞİPDE SOGUYANA DEK ![]() ![]() ![]() fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() KREMANIN HAZIRLANIŞI Bir tencereye1 yumurta 5corba kasıgı seker, 3,5 bardak süt 50 gram yag 2 yemek kasıgı pirinc unu dolu dolu,2 yemek kasıgı normal un ve en son pişmesine yakın vanilyayı koyarak iyice karıştırın ![]() ÇİKOLATA SOSU Bir kaba 4 yemek kasıgıkakao ve1 su bardagı şeker,2 yemek kasıgı nişasta koyarak iyice harmanlayın ![]() ![]() ![]() Sos koyulaşınca kabı ateşten alın Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın ![]() ![]() Afiyet olsun Bu tarifde tarafımdan denenmiş ve başka yerde yoktur - CAY SAATI ![]() ![]() ![]() ![]() BISKUVI KAPAKLI SICAK CIKOLATA ![]() SICAK ÇİKOLATA MALZEME
Sütü bir kapta ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİSKÜVİ > >MALZEMELER > >2,5 Su bardağı un >100 gram iri çekilmiş fındık >125 gram tereyağı >1 su bardağı tozşeker >2 yumurta sarısı >1 paket vanilya >1 tutam tuz >30 gram bitter çikolata >YAPILIŞI > >Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu >bir kapta yoğurun ![]() ![]() >sonra yarım cm inceliğinde açın ![]() >fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin ![]() >tutacaklarını hazırlayın ![]() ![]() >fırında 5-10 dk pişirin ![]() ![]() > >30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin >kenarına fırça yardımıyla sürün ![]() ![]() > >Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp >servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > >NOT: Ben sıcak çikolata için 4 çay fincanı süt,160 gram bitter >çikolata,yarım paket vanilya,yarım tatlı kaşığı tarçın >kullandım ![]() ![]() ![]() >etmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >bisküvilere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >pişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >bilemiyorm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >yağlayın yapışıyor ![]() ![]() >oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > - MUMLARIN ÖYKÜSÜ Kategori: resim ![]() CAY SAATİ Kategori: serbest KISIR Malzemeler 2 su bardağı koftelik bulgur 2 adet soğan yarım demet maydanoz yarım demet roka yarım demet tere 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası yarım çorba kaşığı biber salçası tuz, kırmızı pul biber, nane,kimyon,karabiber 1 adet limonun suyu Yapılışı: Bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra çelik bir tencereye boşaltın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyip kabartın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() bir tarifte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MARMELÂTLI KURABİYE ![]() MALZEMELER 1 paket yumuşamış margarin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı pudra şekeri 4 yemek kaşığı istediğimiz bir marmelat YAPILIŞI Bir karıştırma kabına sırasıyla malzemeleri ve unu koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAY SAATİ KAKAOLU PASTA ![]() ![]() Malzemeler: PANDISPANYASI ICIN: 4-yumurta 1s ![]() ![]() 2s ![]() ![]() 1p ![]() 1p ![]() KREMA İÇİN: krema için hazır kakaolu pudingi 1 brd eksik sütle pişirip kullandım ![]() ![]() uyguladım ![]() ![]() Tarif: Pişirilen kek ikiye bölünüp nescafe ve şekerli sütle ıslanır ![]() çekilmiş ceviz ce fıstıkl konur ![]() ![]() konulup pudingle kapatılır ![]() ![]() sonra süslenir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|