Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağlayın, çekinmeden, günün, rahatça, önerisi

Günün Önerisi: Çekinmeden Rahatça Ağlayın

Eski 03-14-2009   #1
yesimciwciw

Günün Önerisi: Çekinmeden Rahatça Ağlayın

Göz yaşlarınızı tutmayın Bırakın aksınlar RealAge doktorlarına göre, ağlamak vücuda yarar sağlar

Aynı terin tuzu dışarı atması, idrarın atıkları dışarı atması, sümüğün bakterileri dışarı atması gibi, gözyaşlarının da vücudumuza bir hizmeti vardır Şiddetli hislerden sonra duygusal bir ağlama işlemi, stres hormonlarının vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır Ağlamak sizi utandırsa bile, bu aslında vücudunuzun sağlınıza zararlı bir seviyede stres altında olduğunun kanıtıdır Öyleyse bırakın gözyaşlarınız aksınlar

RealAge Önerisi: Duygusal yaşantınızı kontrol altında tutmak sizin RealAge yaşınızı 16 yıl gençleştirir

Vücudunuz birkaç tür gözyaşı üretir :

Temel gözyaşları: Gözlerinizi devamlı yağlı ve nemli tutmak, havadaki bazı maddelerden korumak için oluşan gözyaşlarıdır

Tahriş unsuru gözyaşları: Gözlerinize toz,kum ve sinekler tarafından yapılan darbeler sonucu oluşan gözyaşlarıdır

Duygusal gözyaşları: Şiddetli duygular nedeniyle oluşan gözyaşlarıdır Bazen neşeden de olsa, genellikle üzüntü ve kederden oluşurlar

Temel ve tahriş unsuru gözyaşları koruyu da olsa, bunlardan ziyade, duygusal gözyaşları hormonaldır ve kimyasal açıdan daha farklıdır Stres ve beraberinde getirdiği ağlamanın arttırdığı temel hormonlardan biri de prolaktindir Prolaktin seviyesi, ağlamanın etkileriyle birlikte vücutta pozitif bir denge kurmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Günün Önerisi: Çekinmeden Rahatça Ağlayın

Eski 03-14-2009   #2
Aragorn561

Cevap : Günün Önerisi: Çekinmeden Rahatça Ağlayın

ben kendimi bildim bileli son 1-2 senedir hiç ağlamadım (ben acıya,duygulara tepki vermem)

yani duygusuz taş kalpli biride diyebilirsiniz (kalbimi çıkarıp teneke adama bağışlamaya karar verdim o kabul etmedi bende hazır çıkartmışken deavy jones misali kutuya sakladım :D:D:D:D)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com