**Yanıç** |
|
|
#1 |
|
su perisi
|
**Yanıç**![]() MALZEMELER: 1 Kg un Yarım Kg ıspanak Yarım kg kıyma 3 Adet orta boy kuru soğan Tereyağı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: İç malzemesi: ![]() Ispanaklar yıkanıp doğranır, Kıyma bir tavada kavrulur Yemeklik doğranmış soğanlar içine konur tuz ve karabiber ilave edilir Soğanlar kavrulunca içine ıspanaklar ilave edilir Rengi değişene kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır![]() Hamurun yapılışı: ![]() Yarım ilodan az fazla kadar un, su ve az tuz ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur 10 dk kadar dinlendirilir![]() küçük küçük bezeler halinde ayrılır Normalde büyük açıp tabakla kesme yöntemi de uygulayabilirsiniz ama yerim dar olduğu için ben bu şekilde yaptım Merdane yardımı ile açtığımız hamurun yarısına iç malzememizden koyup kapatırız![]() ![]() Tereyağını diğer ocakta Hafif eritin Bir fırça yardımı ile pişen hamurlarımızın üzerine sürüp haifi yağlayacağız Bu hem yumuşak olması için, hem de lezzet için gerekli![]() Bu arada teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım Hamurlarımızı teflon tavada yağsız pişirip (aynı gözleme usulunde olduğu gibi) tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı ile arkalı önlü hafif yağlayacağız ![]() Bu işlemden sonra isteğe göre tuz serpiştirebilirsiniz ![]() Bu arada hamurlar pişerken diğer taraftan yanıçlarımızı hazırlamya devam edelim Pişme ve yağlama işi bittikten sonra yanına arzuya göre ayran çay ile servis yapabilirsiniz Yanıç malzemesinin içi olarak ben otlu peynir de kullandım Ev halkı bu tadı beğendi sizlere de alternatif tat olsun diye tavsiye ederim![]() Afiyet olsun! |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|