![]() |
Cevap : Çocuk Masalları |
![]() |
![]() |
#76 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıUYUYAN GÜZEL
Bundan yıllar önce uzak ülkelerin birinde bir kralla güzeller güzeli bir kraliçe yaşıyordu ![]() ![]() Özellikle güzel olduğu kadar iyi kalpli olan kraliçeye herkes hayrandı ![]() ![]() Sonunda bu dileği gerçekleşti ve güzel bir ilkbahar sabahı harika bir kız çocuğu dünyaya getirdi ![]() ![]() Küçük prensesle doğumunu kutlamak için o güne kadar görülmemiş bir şenlik düzenlendi ![]() edilmişti ![]() Şenlikler şatonun büyük salonlarında kutlanıyordu ![]() ![]() minik prensesin üzerindeydi ![]() ![]() ![]() Kimi ona güzellik, kimi akıl, kimi de cömertlik armağan etti ![]() bir talihsizlik olmuş ve yaşlı bir periyi şenliğe davet etmeyi unutmuşlardı ![]() ortaya çıkıverdi ![]() ![]() küçük prensesin beşiğine yaklaşarak "Onaltı yaşına geldiğinde parmağına bir iğ batacak ve öleceksin" dedi Oradaki herkes şaşkınlıktan donakalmıştı ![]() İşte tam bu sırada henüz dilekte bulunmayan perilerin en genci ileri atıldı ![]() Kral ve Kraliçe genç periye teşekkür etti ![]() ![]() ülkedeki iğlerin kaldırılmasını emretti ![]() ![]() ![]() Mutlu bir hayat süren prenses hergün biraz daha büyüyüp güzelleşiyordu ![]() Onaltı yaşına geldiğinde bir gün şatoyu gezmeye karar verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen uykuya dalan güzel prenses ipek örtüler içinde altından yapılmış bir yatağa yatırıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her tarafa derin bir sessizlik çökmüş onları uyandırmamak için rüzgar bile susmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Yine ilkbahar gelmiş bütün doğa uyanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prenses'e daha o anda aşık olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinmiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıÜÇ ARKADAŞIN HİKAYESİ
Bugün seni özledim sevgili aynacık ![]() ![]() ![]() ![]() Ve aynacık ay gökyüzüne çıkar-çıkmaz, soluğu padişah kızı’nın yanında almış ![]() ![]() ![]() Baratis adındaki bir ülkede kış mevsimi çok uzun geçermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahar gelir-gelmez de insanlar kendilerini sokağa atarlarmuş ![]() ![]() ![]() Kışın donan nehirler, gürül gürül aköaya başlarmış ![]() ![]() ![]() İşte bu ülkede uzun kış mevsiminin ardından bu güzel baharlardan birisi çıkagelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra yorgunluk hisseden bu üç arkadaş kocaman bir çam ağacının gölgesine oturmuşlar ![]() ![]() ![]() Bu üç arkadaş sohbet ederken, birisinin eline çiviye benzer bir şey batmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yirmi adım ancak yürümüşler, birden jarşılarına üç adam boyunda bir kapı çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çılgına dönen adamlar öücevherlerin içine atmışlar kendilerini ![]() ![]() ![]() --- Bu mücevherleri nasıl taşıyacağız, diye sormuş ![]() Diğeri ibir fikir atmış ortaya: --- Ben şehre gideyim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fikir kabul edilmiş ![]() ![]() ![]() --- Neden o kadar parayı üçe böleyim ki? Paranın tamamı benim olabilir ![]() Bu düşünceden bir türlü vazgeçemiyormuş ![]() --- Artık çok zengin olacağız, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam evden çıkmış, tanıdığı ne kadar kişi varsa bir bir ziyaret etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı görmeden cebindeki zehiri çıkarmış, yemeklere koyup bir güzel karıştırmış ![]() ![]() --- Şimdi arkadaşlarım ne çok meraklanmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat hazinenin yanında kalan iki arkadaşı da boş durmamışlar ![]() ![]() --- Gelir-gelmez onu öldürmeliyiz ![]() ![]() Heyecanla bekliyorlarmış ![]() ![]() ![]() --- Ben geldim ![]() ![]() İçeriden sevinç çığlıkları yükselmiş, fakat yerlerinden kımışdamamışlar: --- Hoşgeldin, sevgili dostumuz ![]() ![]() ![]() Adam yavaş yavaş odaya doğru yürümüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece hazineye üçü de sahib olamamış ![]() ![]() ![]() Naz Ferniba |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıYAŞLI KADIN
Bir yaşlı kadın vardı Gece, gündüz ağlardı Gözyaşları durmadan Çağlayan bir pınardı ![]() Ev dediğin tek oda Yaşanır mı burada? Sabah, akşam hep çorba Dertler bekler sırada ![]() Bir gün bir adam geldi Kadına selam verdi “Satın aldım burayı Boşalt odayı “dedi ![]() “Vay benim dertli başım Hiç dinmedi gözyaşım Nerelere giderim Yok bir dikili taşım ![]() ![]() “Bugün var, yarın yoksun Kalacak yerin olsun; Karşıdaki arsaya Yatağını kurarsın ![]() “Aman oğlum olur mu? Düşene vurulur mu? Etmeyin, eylemeyin Sokakta yatılır mı? “ Gün döndü, yarın oldu Odasından taşındı Geceleri arkadaş Ay ile yıldız oldu ![]() Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıYILDIZ YAĞMURU
Kış, beyaz ağaçlar yaratır topraktan; bazı insanlardan umutsuzluk yaratır, ama bir sevgi iliştirir bu umutsuzluğa, dünyanın en garip çiçeğini yaratır ![]() Annesi babası ölmüştü kızın, başında bir kukuletası sırtında yırtık bir elbisesi ve tüyleri yağmur yemiş bir paltosu vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bahar gelecek günün birinde Kar taneleri yerine tomurcuk yağacak gökten sincaplar ılıklığı yukarı taşıyacak ![]() ![]() Bunları düşünürken yaşlı bir adam çıktı karşısına ![]() -Param yok, karnım aç, dedi bana para ver biraz, sen küçük bir çocuksun nasılsa doyururlar seni ![]() Hiç düşünmedi bile kız bütün parasını ihtiyara uzattı ![]() ![]() ![]() Bir kadın belirdi yanı başına ![]() -Güzel çocuk, dedi yiyecek bir şey var mı cebinde? Ağzıma üç gündür lokma koymadım kime başvurduysam geri çevirdi beni ![]() ![]() ![]() Bir dilim ekmeği vardı ya, onu yesin zavallı kadın, kendisi bir şey yemeyeli iki gün olmuştu daha ![]() -Al teyze, dedi, benim karnım tok, daha demin yemek yedim ![]() ![]() Sonra küçük bir çocuğa giydirdi paltosunu, gömleğini kendi boyunda bir kıza armağan etti, hava kararmıştı nasıl olsa, kimseler göremezdi kendisini ![]() Ama o bir kedi yavrusunu gördü; soğuktan sesi bile donmuştu kedinin, bıyıklarında buz tutmuştu miyavlaması ![]() ![]() ![]() Kış,adımlarını yönetir insanların; kürklü olanları tiyatroya götürür, paltolu olanları sinemaya götürür, ceketli olanları evlerine götürür, çıplak olanları korulara götürür ![]() Derken, kendini bir koruda buldu kız, saçlarının arasına sokup ellerini gökyüzüne baktı ![]() ![]() Yeryüzü inanılmaz sevinçler yaratır ![]() ![]() Artık gelmemek üzere gidiyordu kış yoksulların, kedilerin yanından; güzel yemekler, kalın kumaşlar alınırdı bu altınlarla ![]() Göğü seven denizcilerin tanıdığı bütün yıldızlar birer birer düştü yere onları gören ay bile çekinmedi havada parçalandı ve dallarına altın birer yaprak olarak kondu ağaçların ![]() Alışverişi seven sincaplar için işte bir sürü altın ![]() Şeytanın Elleri Grimm Kardeşler'den Masallar Yazan:Ülkü Tamer YKY YAYINLARI |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıYOKSUL ODUNCU
Yoksul bir oduncu, ıssız bir ormanın kıyısındaki küçük bir kulübede karısı ve üç kızıyla birlikte oturuyormuş ![]() Bir sabah yine işine giderken karısına demiş ki "Bugün öğle yemeğimi büyük kızla ormana gönder ![]() Çünkü öğleye kadar işimi bitiremeyeceğim ![]() ![]() Güneş ormanın tepesine kadar yükselince, kız bir tas çorbayla yola çıkmış ![]() çayır kuşları, ispinozlar, kara tavuklar, kanaryalar darı tanelerini çoktan toplayıp yemişlermiş ![]() Bu yüzden kız yolu bulamamış ![]() ![]() Gecenin karanlıkları içinde ağaçlar uğulduyor, baykuşlar ötüyormuş ![]() Kızın içine bir korku girmeye başlamış ![]() ![]() "Orada insanlar olsa gerek ![]() ![]() Çok geçmeden bir evin önüne varmış ![]() ![]() ![]() İçeriden boğuk bir ses "gel" diye bağırmış ![]() ![]() ![]() Aynı ses "girsene içeri" demiş ![]() ![]() Adam yüzünü iki eliyle kapamışmış ![]() ![]() ![]() ![]() Kız başından geçenleri yaşlı adama anlatmış ![]() ![]() Adam hayvanlara seslenmiş "güzel tavuk, güzel horoz, alacalı güzel inek! Ne dersiniz buna siz? " Hayvanlar hep bir ağızdan "bizce uygun" demişler ![]() ![]() Kız mutfakta ne aradıysa bulmuş ![]() ![]() ![]() Ak saçlı adamın yanına oturmuş, karnını tıka basa doyurduktan sonra "o kadar yorgunum ki demiş, uzanıp uyuyacağım yatak nerde? " Hayvanlar seslenmişler "onunla yedin içtin bizleri düşünmedin ![]() ![]() Orada iki yataklı bir oda göreceksin ![]() ![]() ![]() ![]() Yatakları düzeltip çarşaflarını yaydıktan sonra, yaşlı adamı beklemeden, bunlardan birinin içine girip uzanmış ![]() ![]() Elindeki ışığı kızın yüzüne tutmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam üstü ortalık kararırken oduncu evine dönmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine ormana gidecekmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ormandaki kuşlar bunları da, dünkü gibi, yiyip bitirmişlermiş ![]() ![]() ![]() ![]() Yiyecek bir şeyle, yatacak bir yer istemiş ![]() ![]() ![]() Bundan sonra her şey bir gün önceki gibi olmuş: Kız güzel yemekler pişirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafasını sallayarak kızı seyretmiş ![]() ![]() Üçüncü gün sabah oduncu karısına demiş ki bugün bana yemeği küçük kızla gönder! Bu çocuk her zaman usludur, söz dinler ![]() Herhalde dosdoğru yoluna gidecek, öbür haylaz kardeşleri gibi ormanda dolaşıp durmayacak!" Fakat annesi bu kızını da göndermek istemiyormuş ![]() ![]() Adam da "merak etme, kız yolunu şaşırmaz! Bu kez bezelye götüreceğim ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat kız kolunda bir sepetle yola çıktığı zaman kuşlar bezelyeleri yiyip bitirmişlermiş ![]() ![]() ![]() Babasının acıkacağını, yiyecek bir şey bulamayacağını, gecikirse anneciğinin merak edeceğini düşünüyormuş ![]() Sonunda ortalık kararınca uzaktaki ışığı görmüş ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz buna siz ![]() ![]() Tavukla horozun parlak tüylerini okşamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahleyin ortalık aydınlandıktan sonra uyandığı zaman bir de ne görsün? Kendisi büyük bir salonun ortasında yatıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Üstündeki yorgan kırmızı kadifedenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yarısı senin yardımınla bozuldu ![]() ![]() Yataktan kalkınca prens üç uşağını kızın ana-babasına yollamış ![]() Onları düğüne çağırmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinmiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıOldukça güzel bir konu hazırlamışsınız ![]() ![]() Değerli paylaşımınız için teşekkürler Sevgili Rock_alltime ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Çocuk MasallarıBen tesekkür ederim Sevgili KAPLAN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |