Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tarifi, tatlısı, yapılır

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?



MALZEMELER:




1 Su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :


3 Su bardağı su

25 Su bardağı şeker çeyrek limonun suyu

Yapılışı;

1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın

2 Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın

3 kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edinKulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir

4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır

5 Çay bardağı ile kesilir

6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir

7 rulo şeklinde sarılır

8 ikiye kesilir

9 tepsiye dizilir

10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz

11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır

12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?

Eski 11-17-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?



Gül Tatlısı Tarifi



Malzemeler:

100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not: İstenirse pembe renk yapmak için
kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz


Şerbeti İçin:


4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu
Sponsorlu Bağlantılar

Gül Tatlısı Yapılışı

İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz
Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz
Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz
Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz
Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz
Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz
İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.