Fındıkzade Tatlısı |
02-16-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fındıkzade TatlısıFındıkzade Tatlısı
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk) Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim afiyet şeker olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Fındıkzade Tatlısı |
11-06-2014 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Fındıkzade TatlısıFındıkzade Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru İçin:
Fındıkzade Yapılışı Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım İçine limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyalım ve ele yapışmayan çokta sert olmayan bir hamur yoğuralım Hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim Üzerine bastırarak fındıkları batıralım(pişerken kabarıyor bu nedenle fındıklar havada kalıyor) Önceden ısıtılmış 190-200° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim Fındıkzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim Tatlıların şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim(hatta geceden yapılırsa daha iyi olur)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|