Fındıkzade Tatlısı

Eski 02-16-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fındıkzade Tatlısı



Fındıkzade Tatlısı





  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için;
  • 25 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)
Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım
Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim
afiyet şeker olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Fındıkzade Tatlısı

Eski 11-06-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Fındıkzade Tatlısı



Fındıkzade Tarifi İçin Malzemeler:




Hamuru İçin:
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım çay bardağı erimiş ve soğumuş margarin,
  • 3 çorba kaşığı yoğurt (süt de olur),
  • 1 çorba kaşığı sirke,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı fındık (ceviz veya badem de olur),
  • 3 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 25 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
  • Fındık


Fındıkzade Yapılışı


Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım
Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyalım ve ele yapışmayan çokta sert olmayan bir hamur yoğuralım
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim
Üzerine bastırarak fındıkları batıralım(pişerken kabarıyor bu nedenle fındıklar havada kalıyor)
Önceden ısıtılmış 190-200° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim
Fındıkzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim
Tatlıların şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim(hatta geceden yapılırsa daha iyi olur)

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.