Yufkalı Tavuk Yemeği (Yöresel)

Eski 04-21-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yufkalı Tavuk Yemeği (Yöresel)



Yufkalı Tavuk Yemeği (Yöresel)




  • 2 adet kuru yufka (el açması kışlık yufka)
  • 1 kase tavuk eti (haşlanıp didiklenmiş)
  • 6-7 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber
Yufkalar küçük küçük elle kırılır ve tavuk suyu eklenip elle güzelce harmanlanıp üstü kapatılır (kışlık yufkanız yoksa piştikten sonra bir süre dışarıda beklerse yufkayı elde etmiş olursunuz) Soğanlar çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yağ ile kavrulur Tavuk içine eklenip güzelce karıştırılır Tuzu ve pul biberi de eklendikten sonra ocak kapatılır ve biraz soğuması beklenir Yufkalar kontrol edilir yumuşamamışsa biraz daha tavuk suyu eklenir ve karıştırılır, lapalaşmamasına dikkat edilir Daha sonra tavuk ve yufkalar güzelce harmanlanıp servis edilir Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.