| Şengül Şirin |
04-21-2014 02:26 PM |
Yufkalı Tavuk Yemeği (Yöresel)
1 Eklenti(ler)
Yufkalı Tavuk Yemeği (Yöresel)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1398079565
- 2 adet kuru yufka (el açması kışlık yufka)
- 1 kase tavuk eti (haşlanıp didiklenmiş)
- 6-7 yemek kaşığı tavuk suyu
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pul biber
Yufkalar küçük küçük elle kırılır ve tavuk suyu eklenip elle güzelce harmanlanıp üstü kapatılır (kışlık yufkanız yoksa piştikten sonra bir süre dışarıda beklerse yufkayı elde etmiş olursunuz) Soğanlar çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yağ ile kavrulur. Tavuk içine eklenip güzelce karıştırılır. Tuzu ve pul biberi de eklendikten sonra ocak kapatılır ve biraz soğuması beklenir. Yufkalar kontrol edilir yumuşamamışsa biraz daha tavuk suyu eklenir ve karıştırılır, lapalaşmamasına dikkat edilir. Daha sonra tavuk ve yufkalar güzelce harmanlanıp servis edilir. Afiyet olsun.
|