Evde Kefir Yapılışı |
03-19-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Evde Kefir YapılışıEvde Kefir Yapılışı
1 litre sütü ılıtıyoruz Cam kavanoza döküyoruz Kefir mayasını ekliyoruz Biraz sallıyoruz Üzerini peçete ile kapatıp lastikliyoruz (bu şekilde ekşimiyor) 24-48 saat arasında mayalanması için karanlık bir oda dolaba koyuyoruzÜzerine kumaş geçirebilirsiniz Süre sonunda kefirler üstte çıkmış ve alt kısım sulu ise mayalanmıştır Tahta kaşık ile karıştırıyoruz homojen hale gelmesi için Plastik süzgeçten geçirip geniş bir kaba süzüyoruz Süzgeçteki kefir tanelerini suda yıkıyoruz yine Kullanmayacak isek plastik ya da cam kaba koyup üzerine süt ekleyip buzdolabına kaldırıyoruz Bu şekilde 1 hafta kalabilir Mayalar zamanla büyüyecektir Büyüdüğünde yine bir kaba alıp süt ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz Bu işlemler sırasında kesinlikle metal kullanmıyoruz Kefir bağışıklık için çok etkilidir ve birçok da faydası var
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|