![]() |
Evde Kefir Yapılışı
2 Eklenti(ler)
Evde Kefir Yapılışı
1 litre sütü ılıtıyoruz. Cam kavanoza döküyoruz. Kefir mayasını ekliyoruz. Biraz sallıyoruz. Üzerini peçete ile kapatıp lastikliyoruz (bu şekilde ekşimiyor) 24-48 saat arasında mayalanması için karanlık bir oda dolaba koyuyoruz.Üzerine kumaş geçirebilirsiniz. Süre sonunda kefirler üstte çıkmış ve alt kısım sulu ise mayalanmıştır. Tahta kaşık ile karıştırıyoruz homojen hale gelmesi için. Plastik süzgeçten geçirip geniş bir kaba süzüyoruz. Süzgeçteki kefir tanelerini suda yıkıyoruz yine. Kullanmayacak isek plastik ya da cam kaba koyup üzerine süt ekleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Bu şekilde 1 hafta kalabilir. Mayalar zamanla büyüyecektir. Büyüdüğünde yine bir kaba alıp süt ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz. Bu işlemler sırasında kesinlikle metal kullanmıyoruz. Kefir bağışıklık için çok etkilidir ve birçok da faydası var http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1395225920 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1395225920 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.