Sosyete Mantısı |
12-21-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Sosyete MantısıSosyete Mantısı Malzemeler 3 adet hazır yufka yarım kilo kıyma 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça yarım su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı su 2 kase yoğurt 3 diş sarımsak tereyağı Tarifi Su ile sıvıyağı karıştırın, kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyun muska gibi sarın ve tepsiye dizin Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin Orta ısılı fırında kızartın Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Sosyete Mantısı |
01-26-2014 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Sosyete MantısıSOSYETE MANTISI (6 kişilik) 3 adet yufka yarım kg kıyma 1 adet orta boy soğan 1-2 adet domates 3-4 sivri biber sıvıyağ tuz, karabiber,kırmızıbiber HARCI İÇİN: 1 yumurta 2-3 kaşık yoğurt sıvıyağ ÜZERİNE: yoğurt 2 diş sarımsak sos için salça Öncelikle kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz Soğanı ve biberi ince ince doğruyoruz Kıymaya ilave ederek iyice öldürüyoruz Daha sonra domates,tuz ve baharat da ilave edip domatesin suyuyla bir süre pişiriyoruz Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, 6 eşit üçgen parça şeklinde kestiğimiz yufkalara tek tek bu harçtan sürüyoruz Üçgenin geniş kısmına kıymalı içimizi yayarak tıpkı gül böreği sarar gibi sarıyoruz Fırın tepsisine yan yana dizdiğimiz bu börekleri üzerine yumurta sürerek pişiriyoruz Börekler pişerken bir yandan da sarımsaklı yoğurdumuzla salçalı sosumuzu hazırlıyoruz 2 kaşık salçayı sıvıyağda öldürdükten sonra biraz su ekleyip akışkan bir kıvam almasını sağlıyoruz Fırından sıcak çıkan böreklerin üzerine yine sıcak olarak salçalı sosumuzu ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz Dilersek nane serperek servis ediyoruz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|