Sosyete Mantısı

Eski 12-21-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sosyete Mantısı



Sosyete Mantısı
Malzemeler

3 adet hazır yufka
yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağı

Tarifi
Su ile sıvıyağı karıştırın, kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyun muska gibi sarın ve tepsiye dizin Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin Orta ısılı fırında kızartın Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sosyete Mantısı

Eski 01-26-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Sosyete Mantısı






SOSYETE MANTISI (6 kişilik)
3 adet yufka
yarım kg kıyma
1 adet orta boy soğan
1-2 adet domates
3-4 sivri biber
sıvıyağ
tuz, karabiber,kırmızıbiber
HARCI İÇİN:
1 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
sıvıyağ
ÜZERİNE:
yoğurt
2 diş sarımsak
sos için salça
Öncelikle kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz Soğanı ve biberi ince ince doğruyoruz Kıymaya ilave ederek iyice öldürüyoruz Daha sonra domates,tuz ve baharat da ilave edip domatesin suyuyla bir süre pişiriyoruz Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, 6 eşit üçgen parça şeklinde kestiğimiz yufkalara tek tek bu harçtan sürüyoruz Üçgenin geniş kısmına kıymalı içimizi yayarak tıpkı gül böreği sarar gibi sarıyoruz Fırın tepsisine yan yana dizdiğimiz bu börekleri üzerine yumurta sürerek pişiriyoruz Börekler pişerken bir yandan da sarımsaklı yoğurdumuzla salçalı sosumuzu hazırlıyoruz 2 kaşık salçayı sıvıyağda öldürdükten sonra biraz su ekleyip akışkan bir kıvam almasını sağlıyoruz
Fırından sıcak çıkan böreklerin üzerine yine sıcak olarak salçalı sosumuzu ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz Dilersek nane serperek servis ediyoruz
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.