ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sosyete Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=99480)

Şengül Şirin 12-21-2009 12:51 PM

Sosyete Mantısı
 
1 Eklenti(ler)
Sosyete Mantısı
Malzemeler

3 adet hazır yufka
yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağı
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1261389096
Tarifi
Su ile sıvıyağı karıştırın, kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün. Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyun muska gibi sarın ve tepsiye dizin. Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kızartın. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.:orjinal:

Şengül Şirin 01-26-2014 12:26 AM

Cevap : Sosyete Mantısı
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1390685123


SOSYETE MANTISI (6 kişilik)
3 adet yufka
yarım kg kıyma
1 adet orta boy soğan
1-2 adet domates
3-4 sivri biber
sıvıyağ
tuz, karabiber,kırmızıbiber
HARCI İÇİN:
1 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
sıvıyağ
ÜZERİNE:
yoğurt
2 diş sarımsak
sos için salça
Öncelikle kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz. Soğanı ve biberi ince ince doğruyoruz. Kıymaya ilave ederek iyice öldürüyoruz. Daha sonra domates,tuz ve baharat da ilave edip domatesin suyuyla bir süre pişiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, 6 eşit üçgen parça şeklinde kestiğimiz yufkalara tek tek bu harçtan sürüyoruz. Üçgenin geniş kısmına kıymalı içimizi yayarak tıpkı gül böreği sarar gibi sarıyoruz. Fırın tepsisine yan yana dizdiğimiz bu börekleri üzerine yumurta sürerek pişiriyoruz. Börekler pişerken bir yandan da sarımsaklı yoğurdumuzla salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. 2 kaşık salçayı sıvıyağda öldürdükten sonra biraz su ekleyip akışkan bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Fırından sıcak çıkan böreklerin üzerine yine sıcak olarak salçalı sosumuzu ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Dilersek nane serperek servis ediyoruz.
Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.