01-08-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Damla çikolatalı Kurabiye
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı esmer tozşeker
- 225 gr eritilip ılıtılmış tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekeri ekleyin mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın Eritip ılıttığınız yağı ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
- Diğer taraftan, un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kaba aktarıp karıştırın Unlu karışımı yumurtalı karışıma eklerken yine mikserle 2 dakika daha çırpmaya devam edin En son damla çikolatayı katıp bu kez kaşıkla karıştırın
- Muhallebiden çok daha koyu kıvamlı hamurdan tatlı kaşığıyla parçalar alıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak, elinizle kaşığı sıyırarak yerleştirin
- Önceden ısıtııp 180 dereceye ayarladığınız fırında 18-20 dakika, üzerleri hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin Kurabiyeler sıcakken yumuşak olup soğudukça sertleşecek O zaman servise sunun
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|