| Şengül Şirin |
01-08-2014 03:29 PM |
Damla çikolatalı Kurabiye
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389184140
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı esmer tozşeker
- 225 gr eritilip ılıtılmış tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekeri ekleyin. mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın. Eritip ılıttığınız yağı ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Diğer taraftan, un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kaba aktarıp karıştırın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma eklerken yine mikserle 2 dakika daha çırpmaya devam edin. En son damla çikolatayı katıp bu kez kaşıkla karıştırın.
- Muhallebiden çok daha koyu kıvamlı hamurdan tatlı kaşığıyla parçalar alıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak, elinizle kaşığı sıyırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtııp 180 dereceye ayarladığınız fırında 18-20 dakika, üzerleri hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken yumuşak olup soğudukça sertleşecek. O zaman servise sunun.
Afiyet olsun.
|