metaz (çerkez yemeği) |
01-26-2009 | #1 |
cansel
|
metaz (çerkez yemeği)İçindekiler: hamuru : un,tuz,su iç malzemesi : avcarla kavrulmuş patates püresi sosu : domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su sosun yapılışı : yağda salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre su ilave edilir su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilave edilir biraz karıştırılıp kapatılır Hazırlanışı: hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ikiye kapatılır sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır içine en az 20şer olarak matazlar atılır matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir
01-27-2009 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : metaz (çerkez yemeği)Tarifini aldım yapacağım |
Cevap : metaz (çerkez yemeği) |
01-27-2009 | #3 |
cansel
|
Cevap : metaz (çerkez yemeği)ben çok severim umarım beğenirsiniz ilginiz için teşekkürler
03-26-2013 | #4 |
Kayıtsız
|
Cevap : metaz (çerkez yemeği)benim en çok sevdiğim yemektir,umarım siz de beğenirsiniz |
Cevap : metaz (çerkez yemeği) |
08-04-2013 | #5 |
oznugurlu
|
Cevap : metaz (çerkez yemeği)oooo iftarda mükemmel gider :) fotoğrafda olsaydı çok daha iyi olurdu biraz mantıyı anımsatıyor sanırım yemek tariflerini çok severim bir erkek olmama rağmen sağlıklı yemek tarifleri yapmayı çok severim siteniz sayenizde yemek tarifleri öğreneceğim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|