Agar Agar ,agar Ya da JELOZ Olarak da Bilinir. |
02-02-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Agar Agar ,agar Ya da JELOZ Olarak da Bilinir.AGAR AGAR Agar agar,AGAR ya da JELOZ olarak da bilinirkırmızı alglerin özellikle Gelidium ve Gracilaria türlerinden elde edilen,jelatinimsi maddeEn çok bakteri kültürlerinde besi ortamı hazırlamak için kullanılırAyrıca et,balık ve tavuk konservelerinde,dişçilikte ,kozmetik ve ilaç sanayilerinde de agar -agardan yararlanılırBira ve şarap yapımında durultucu ,dondurma,pasta,tatlı ve salata soslarında kıvam verici,tel çekiminde ise kayganlaştırıcı olarak kullanılırAlglerden elde edildiğinde amorf ve yarı saydam bir kütle olan agar-agar ya yassı şeritler biçiminde ,ya topak ya da toz halde satışa sunulurEn çok japonya,Yeni Zelanda, Avustralya,ABD ve eski SSCB'de üretilirSoğuk suda çözünmemekle birlikte ağırlığının 20 katı kadar s u çekebilen agar agar kaynar suda kolaylıkla çözünür37 derecede katılaşarak koyu kıvamla bir pelte haline gelen bu çözelti,daha seyreltik (sulandırılmış) olduğunda 40 derecede bile sıvı halini koruyabilirDoğal biçimiyle agar -agar ,sülfat ve kalsiyumlu bir karbonhidrat ( polisakkarit) içeren,karmaşık bir hücre çeperi bileşenidir Kaynak;AnaBritannica cilt 1 safya 162 frmsinsinet için derlenmiştir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|