İyi Çay Nasıl Demlenir? |
12-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İyi Çay Nasıl Demlenir?Günün her saatinde iyi demlenmiş bir çaya kim hayır diyebilir ki? Çay demlemeyi sanat görenler bile mevcutİşte size bir kaç iyi çay demleme tekniği - Çay yaparken taze ve soğuk su kullanın Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir - Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın - Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur - Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder - Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın - Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin - Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız, daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun - Çayı kuru, hava almaz bir kapta, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir - Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur - Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur Size ait olan çay demleme tekniklerinide yorum yaparak başkalarıylada paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|