Carpaccio - İtalyan Mutfağı |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Carpaccio - İtalyan MutfağıCarpaccio Malzemeler: 12 ince dilim Kılıç Balığı filetosu ½ havuç ½ yeşil çarlisto biber ½ kırmızı çarliston biber ½ kereviz 1½ limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Yeşillik (salata yaprağı) İşlenmemiş tuz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Balıkları işlenmemiş tuz ve kekikle karıştırın Stretch filmle iyice sarın Buzdolabında 6 saat bekletin Havuç, biber ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın Tüm sebzeleri bir kaba koyun Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın Balıkları buzdolabından çıkarıp, üzerlerindeki tuz ve kekikten iyice arındırın Keskin bir bıçakla balıkları kağıt inceliğinde dilimleyin Servis tabağına yeşilllikleri (salata yapraklarını) koyun Üzerlerine ince dilimlediğiniz balık filetolarını yerleştirin Son olarak da balıkların üzerine hazırladığınız Sebze karışımını koyun Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|