Helle Çorbası Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helle Çorbası Tarifi







Malzemeler

Yarım tavuk göğsü

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı pirinç

Tuz, karabiber

15 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 15 litre)

Hazırlanısı

Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim

Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim

Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralımtuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim

Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Pirinçler pişince altını kapatalım Afiyet olsun?








Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.