Helle Çorbası Tarifi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Helle Çorbası TarifiMalzemeler Yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı pirinç Tuz, karabiber 15 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 15 litre) Hazırlanısı Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralımtuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Pirinçler pişince altını kapatalım Afiyet olsun? |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|