Patlicanli Etimek Salatasi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlicanli Etimek SalatasiPATLICANLI ETİMEK SALATASI Bugün sizlere enfes bir salata tarifi vermek istiyorumGünümde yaptım yiyen herkes ten tam not aldıÇay saati gün sofrası için ideal bir salataHatta bana göre et yemeklerinin yanına bile olabilirİşte tarif MALZEMELER: 1kg patlıcan 4 adet büyük domates 2 diş sarımsak 2 adet kesme şeker 1 çorba kaşığı sirke karabiber,tuz 1 paket etimek 500 gr yoğurt 3 kaşık mayonez 2 diş sarımsak közlenmiş kırmızı biber ( dolaptan çıkarttım konserve de olabilir) YAPILIŞI: * Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra kurulayıp bol yağda kızartalım *Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım ve 2 kaşık yağda 2 diş sarımsakla beraber kavuralım üzerine bir çay bardağı kadar su ekleyip tuz,şeker ve sirkeyi ekleyelim *Sosumuz iyice pişince kızarttığımız patlıcanlarla beraber karıştıralım *Büyük dikdörtgen borcamın altına etimekleri kırıp yayalım *Soslu patlıcanıda üzerine dökelim ve karıştıralım *En üstüne hazırladığımız sarımsaklı yoğurt karışımını dökelimMayonezi yoğurdun içine katalım *Közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyip 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|