Kiraz Soslu Pirinç Puding |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Soslu Pirinç PudingKiraz Soslu Pirinç Puding Malzemeler Puding 6 kase su Bir buçuk kase pişmemiş Amerikan pirinci Yarım çay kaşığı tuz 1 tarçın dalı 3 kase süt Yarım kase şeker 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın 1 çay kaşığı vanilya özü Sos 1 kase donmuş kiraz Bir buçuk kase su 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı mısır nişastası Yarım çay kaşığı vanilya özü Hazırlanışı Pudingi hazırlamak için, önce pirinci, suyu, tarçın dalını ve tuzu büyük, ağır bir sos tenceresine ekleyin; kaynama noktasına getirin Isıyı düşürün ve kapağı açık bir şekilde 20 dakika veya pirinçler yumuşayana dek kaynatın Süzün Pirinç ve tarçın dalını tencereye geri koyun; içine süt, 1/2 kase şeker, ve çekilmiş tarçını karıştırın Orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin Ocağı orta-düşük arasında bir noktaya kısın; 30 dakika veya koyulaşıncaya kadar, sıklıkla karıştırarak pişirin Tarçın dalını çöpe atın Ocaktan alın; 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı badem özünü karıştırarak ekleyin Sosu hazırlamak için, kirazları ve 1 1/2 kase suyu orta boylu bir sos tenceresine koyun Kaynama noktasına getirin Ocağı kısın, ve 20 dakika kadar kaynatın İçine 2 çorba kaşığı şeker karıştırıp; 5 dakika kadar kaynatın 1 çorba kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyin Kiraz karışımına ekleyin; kaynama noktasına getirin 1 dakika veya hafifçe koyulaşana kadar, sıkça karıştırarak pişirin Ocaktan alın; 1/2 çay kaşığı vanilya özü karıştırın Pudingi sosla servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|