![]() |
Kiraz Soslu Pirinç Puding
Kiraz Soslu Pirinç Puding
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler Puding 6 kase su Bir buçuk kase pişmemiş Amerikan pirinci Yarım çay kaşığı tuz 1 tarçın dalı 3 kase süt Yarım kase şeker 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın 1 çay kaşığı vanilya özü Sos 1 kase donmuş kiraz Bir buçuk kase su 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı mısır nişastası Yarım çay kaşığı vanilya özü Hazırlanışı Pudingi hazırlamak için, önce pirinci, suyu, tarçın dalını ve tuzu büyük, ağır bir sos tenceresine ekleyin; kaynama noktasına getirin. Isıyı düşürün ve kapağı açık bir şekilde 20 dakika veya pirinçler yumuşayana dek kaynatın. Süzün. Pirinç ve tarçın dalını tencereye geri koyun; içine süt, 1/2 kase şeker, ve çekilmiş tarçını karıştırın. Orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ocağı orta-düşük arasında bir noktaya kısın; 30 dakika veya koyulaşıncaya kadar, sıklıkla karıştırarak pişirin. Tarçın dalını çöpe atın. Ocaktan alın; 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı badem özünü karıştırarak ekleyin. Sosu hazırlamak için, kirazları ve 1 1/2 kase suyu orta boylu bir sos tenceresine koyun. Kaynama noktasına getirin. Ocağı kısın, ve 20 dakika kadar kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı şeker karıştırıp; 5 dakika kadar kaynatın. 1 çorba kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyin. Kiraz karışımına ekleyin; kaynama noktasına getirin. 1 dakika veya hafifçe koyulaşana kadar, sıkça karıştırarak pişirin. Ocaktan alın; 1/2 çay kaşığı vanilya özü karıştırın. Pudingi sosla servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.