Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi

Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır

Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği

Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar Mesela; fri hamuru

Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası

Cinger (Ginger) : Zencefil Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi

Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir)

Cost (Kost) : Maliyet

Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü

Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.