![]() |
Yüzük Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzük Çorbası TarifiYüzük Çorbası Tarifi Malzemelerl kg ![]() ![]() Yapılışı Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yüzük Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzük Çorbası TarifiYüzük Çorbası Tarifi ( Osmaniye ) Malzemesi: 1 kg kadar un Yeterince su ve tuz Nohut ve ekşi İç harcı için : Yarım kg kuru soğan 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Sosu için: 1 su bardağı yağ Yarım yemek kaşığı salça 4-5 diş sarımsak Bir miktar kuru nane Yapılışı: 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ![]() İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yüzük Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzük Çorbası TarifiYüzük Çorbası Tarifi Malzemeler: 1 kg ![]() 1/2 kg ![]() 1 baş soğan 1 kaşık salça 1 yumurta 1 adet limon suyu 1 bardak haşlanmış nohut yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber ![]() Hazırlanışı: Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yüzük Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzük Çorbası TarifiYüzük Çorbası Tarifi Malzemeler Yarım kilo kıyma 2 bas soğan 1 tatlı kasığı karabiber ve tuz 1 demet maydanoz 1 yemek kasığı salca 1 kg un 250 gr nohut 3 limon 1 yemek kasığı kuru nane 1 cay bardağı katı yağ 2 yemek kasığı biber salcası yeteri kadar su ve tuz Yapılışı Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur ![]() Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır ![]() Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır ![]() ![]() Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur ![]() 20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dokulerek atesten indirilir ![]() Tava icerisine konan yağ eritilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|