Yüzük Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi



Yüzük Çorbası Tarifi

Malzemelerl kg un, 1/2 kg yağsız iri kıyma, l baş soğan, l kaşık salça, l yumurta, l adet limon suyu, l bardak haşlanmış nohut, yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı
Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yüzük Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi



Yüzük Çorbası Tarifi ( Osmaniye )

Malzemesi:
1 kg kadar un
Yeterince su ve tuz
Nohut ve ekşi
İç harcı için : Yarım kg kuru soğan
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber
Sosu için:
1 su bardağı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
Bir miktar kuru nane

Yapılışı:
1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır Kıyılan bu soğanın içine kıyma, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılırÖnceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare, kare kesilir Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır Bu hamur dinlenmeye bırakılır Bir miktar nohut haşlanırNohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir
Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür Böylece çorba hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Yüzük Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi



Yüzük Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 kg un
1/2 kg yağsız iri kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
1 yumurta
1 adet limon suyu
1 bardak haşlanmış nohut
yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Yüzük Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi



Yüzük Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo kıyma

2 bas soğan

1 tatlı kasığı karabiber ve tuz

1 demet maydanoz

1 yemek kasığı salca

1 kg un

250 gr nohut

3 limon

1 yemek kasığı kuru nane

1 cay bardağı katı yağ

2 yemek kasığı biber salcası

yeteri kadar su ve tuz

Yapılışı

Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur

Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salcası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır Hazırlanan kıyma bir tabak icerisine alınarak kaldırılır Bekletilen hamur bezeler halinde tahta uzerinde acılarak kucuk kareler halinde kesilir

Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur

Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır

Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır Diğer taraftan tencere icerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haslanır

Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur

20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dokulerek atesten indirilir

Tava icerisine konan yağ eritilir Eriyen yağa salca ilave edilir, nanesiyle birlikte corbanın uzerine dokulurKaselere konarak servis yapılırafiyet olsun:)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.