![]() |
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi
Malzemelerl kg. un, 1/2 kg. yağsız iri kıyma, l baş soğan, l kaşık salça, l yumurta, l adet limon suyu, l bardak haşlanmış nohut, yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir. Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir. Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır. Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız. Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır. |
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi ( Osmaniye )
Malzemesi: 1 kg kadar un Yeterince su ve tuz Nohut ve ekşi İç harcı için : Yarım kg kuru soğan 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Sosu için: 1 su bardağı yağ Yarım yemek kaşığı salça 4-5 diş sarımsak Bir miktar kuru nane Yapılışı: 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır. Kıyılan bu soğanın içine kıyma, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.Önceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare, kare kesilir. Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır. Bu hamur dinlenmeye bırakılır. Bir miktar nohut haşlanır.Nohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır. Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır. Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir. Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir. Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür. Böylece çorba hazır hale gelir. |
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi
Malzemeler: 1 kg. un 1/2 kg. yağsız iri kıyma 1 baş soğan 1 kaşık salça 1 yumurta 1 adet limon suyu 1 bardak haşlanmış nohut yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber. Hazırlanışı: Un, yumurta, limon ve su karışımı hamur haline getirilir. Dört parçaya ayrılan hamur oklava yardımıyla yufka şeklinde açılır ve kare kare kesilir. Başka bir kenarda rendelenmiş soğan, kıyma ve baharatlar karıştırılarak nohut büyüklüğüne getirilip hamurun üzerine konularak dört köşesinden tutularak kapatılır. Bir tencerede 3 litre kadar su kaynatıp kapatılan hamurları ve pişmiş nohudu içine atarız. Hamurlar yüze çıkınca başka bir kapta oluşturduğumuz salça, yağ ve baharat karışımını yemeğin üzerine dökülerek birkaç dakika kaynatılır. |
Yüzük Çorbası Tarifi
Yüzük Çorbası Tarifi
Malzemeler Yarım kilo kıyma 2 bas soğan 1 tatlı kasığı karabiber ve tuz 1 demet maydanoz 1 yemek kasığı salca 1 kg un 250 gr nohut 3 limon 1 yemek kasığı kuru nane 1 cay bardağı katı yağ 2 yemek kasığı biber salcası yeteri kadar su ve tuz Yapılışı Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir. Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salcası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır. Hazırlanan kıyma bir tabak icerisine alınarak kaldırılır. Bekletilen hamur bezeler halinde tahta uzerinde acılarak kucuk kareler halinde kesilir. Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur. Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır. Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır. Diğer taraftan tencere icerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haslanır. Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur. 20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dokulerek atesten indirilir. Tava icerisine konan yağ eritilir. Eriyen yağa salca ilave edilir, nanesiyle birlikte corbanın uzerine dokulur.Kaselere konarak servis yapılır.afiyet olsun:) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.