Peynirli Ekmek Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ekmek Çorbası TarifiPeynirli Ekmek Çorbası Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 dilim tava ekmeği, 4 dilim emental peyniri (bir başka peynir de olabilir), 30 gr tereyağı, 1,5 it (6 bardak) tavuk suyu, yeteri kadar karabiber, kırmızıbiber ve tuz Yapılışı: Ekmek dilimlerini birer parmak kalınlığında uzun parçalara doğranır Sonra bunlar kızgın fırında kızartılır Fırından çıkarılınca üzerlerine yağ sürülür, ekmek parçaları genişliğinde kesilmiş birer, parça da peynirle örtüldükten sonra tuz, karabiber ve kırmızıbiber sürülüp tekrar fırına konurPeynir hafifçe eriyip ekmeğe yapışınca bunlar fırından çıkarılır, içinde kaynar tavuk suyu bulunan tabaklara konur ve hemen servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|